utbildnings-banner3 utbildnings-banner1 utbildnings-banner4 utbildnings-banner2
Best jQuery Slider by WOWSlider.com v1.5
 
HELTIDSKURS 2021
Fotograf och Nätskribent

Kurskod: SAM4050 (Kurspaket)

bild fotograf och nätskribent

Praktisk bild- och textpublicering i digitala medier
Kursen vänder sig till dig som vill arbeta i en kreativ och lönsam sektor där krav ställs på bred kompetens inom fotografering, grafisk form och textskrivande. Kursen vänder sig till dig som vill arbeta i en kreativ och lönsam sektor där krav ställs på bred kompetens inom fotografering, grafisk form och textskrivande. Där kunskaper också krävs inom t.ex. färg, typografi, gestaltning, retorik, IT och medier, information och kommunikation. Det här är också kursen för dig som vill starta en egen professionell blogg eller webbtidning. Kursen ger också en bra grund för dig som har tanken att läsa vidare på högskola. Du får grundläggande och fördjupade kunskaper i Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, DreamWeaver, WordPress m.fl.
 
Följande kurser ingår:
  • WEBWEU01 - Webbutveckling 1
  • MEETET0 – Textkommunikation
  • MEEJOU01 – Journalistik, reklam och information 1
  • FÖRENT0 – Entreprenörskap och företagande
  • FOTFOT01 - Fotografisk Bild 1
  • FOTFOT02 - Fotografisk Bild 2
  • FOTFOT03 - Fotografisk Bild 3
  • FOTFOT04 - Fotografisk Bild 4
Innehåll i kurserna
I Webbutveckling 1 så får du lära dig att sätta upp en egen webbsajt med t.ex. verktyget WordPress. 
Dessutom ingår en hel del om hur webbsidor fungerar och vad webbläsarna kräver för att presentera det som önskas. HTML och CSS samt hur man kan infoga olika skript ingår också.
 
I Textkommunikation får du en rejäl genomkörare i Typografi samt olika sätt att skriva och beskriva. Du får lära dig att planera dina texter och välja form anpassat till vad de ska förmedla och vilken målgrupp som ska ta den till sig. Du får också en god inblick i vilket språkbruk som är lämpligt utifrån bl.a. TT-språket och mediernas etiska regler.
 
Kursen Journalistik, reklam och information tar dig vidare med utveckling inom text och skrivande. Här får du kunskaper i skillnaderna mellan journalistik och ren information. Reklamavsnittet handlar mer om att skriva säljande än om marknadsföring i stort.
 
Kursen Entreprenörskap och företagande finns med eftersom det dels är relativt vanligt att man driver en blogg eller webbtidning som ett eget företag och dels för att det är viktigt att förstå hur ett företag fungerar och vilka lagar och regler som styr hur ett företag kan agera gällande t.ex. marknadsföring.
 
Dessutom ingår fyra fotokurser i denna sammansatta kurs som ger de kunskaper som krävs för att bli en professionell fotograf. Det blir en hel del fotografering i studio- och utemiljö och flera trevliga projekt, där du får utveckla ditt bildspråk. I kurspaketet ingår att du får prova olika program och metoder för att åstadkomma fotografiska, typografiska och grafiska produkter/verk för i första hand webben men också andra medier.
 
Studieupplägg
Kursen är utformad så att vi träffas i grupp en heldag per vecka, där vi har genomgångar och praktiska övningar. Övrig tid är självstudier via kursportal där de teoretiska delarna i kurserna genomförs.
 
Förkunskaper
datorkunskaper motsvarande grunddata måste du ha.
 
Kurslängd: 40 veckor
Kursstart: 6 september 
Sista ansökningsdag: 15 juni
 
 
Viktig information
Heltidskurser
Distans- och kvällskurser

Gymnasiala kurser


Ansökan till kurs

AVANSGRUPPEN | HYGGESVÄGEN 19 | 83148 ÖSTERSUND | TFN. 063-575060 | E-POST. info@avans.se